Linda P Art

 

Rehabtejpning

Kinesologisk tejpning; Kinesiotape utvecklades i Japan 1979 av kiropraktikern Doktor Kenzo Kase. Tapen är designad för att efterlikna hudens egenskaper i form av flexibilitet och tjocklek och har i det närmaste samma tjocklek som huden. Tapen används inom många olika områden som till exempel inom idrott, sjuk- och friskvårdande insatser av sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer, massörer och arbetsterapeuter.

 

Kinesiotapen lindrar smärta och lymfdränage genom att mikroskopiskt lyfta huden, med resultat att tryck och irritation tas bort från nervändar och smärtreceptor och smärtan lindras!

 

Trycket i det lymfatiska nervsystemet lättar och flödet underlättas, vilket förstärker och underlättar kroppens egen läkning. Blodcirkulationen ökar och slaggprodukter transporteras bort.

 

Kinesiotapen, även kallad rehab-tape har den unika egenskapen att den kan rehabilitera 24 timmar om dygnet, den ger stöd och balans utan att hindra rörelsefriheten.

 

Man får ofta en första omedelbar positiv effekt som sedan följs av en fortsatt förbättrad läkning de närmaste 5 dygnen, därefter avtar effekten på grund av att klistret i tapen gradvis försämrats och därmed också rehabiliteringsförmågan.

 

Olika skador/åkommor kräver olika lång rehabiliteringstid, vissa skador läks snabbt och vissa skador tar längre tid, tejpen ska ses som ett komplement till traditionella rehabiliteringsmetoder och har blivit mycket populär då den kan halvera läkningstiden!

 

Tapen kan förutom användning vid skador, överansträngningar och svullnader användas i förebyggande syfte om man till exempel har kroniska fysiska skador och vet att man kommer att överbelasta den skadade kroppsdelen.

 

Jag utför kinesologisk tejpning på Brogatan 38, Knislinge, pris efter hur mycket tape som används, minimipris 200 :-

 

Det finns också tejp till försäljning på samma adress: 160:- för en rulle, 5 m x 5 cm, 150:-/rulle för 2 eller fler rullar.

 

 

 

Massage, Regndroppsterapi

Regndroppstekniken är en behaglig och djupgående massagemetod i vilken man använder sig av essentiella oljor och som kan hjälpa mot både fysiska problem med t ex rygg och nacke såväl som den kan verka balanserande och stresslindrande.

 

Massagen med oljorna är så behaglig att man även om man inte har några påtagliga problem gärna unnar sig den för sitt eget välbefinnande!

 

Oljorna masseras först in längs fotkammen med hjälp av vitaflex-rörelser vilka skapar elektriska impulser till reflexpunkter i ryggraden.

 

Därefter droppas oljorna utmed ryggraden och masseras varsamt in längs ryggrad och ryggmuskulatur, efter detta en stunds vila med värme för att maximera oljornas effekt.

 

Behandlingen avslutas med en behaglig ben- och nacksträckning samt en avslappnande huvudmassage.

 

Behandlingen utförs i Östra Olinge, Knislinge och tar ca 1-1,5 timme,

pris 500 kr.

 

Kontaktinformation: Linda Paulsson, mobilnr: 070 365 14 06,

mail: linda@lindapart.se

 

 

Bakgrundsfakta om regndroppstekniken (RDT)

 

 

RDT är en metod som är utvecklad och baserad av och på Gary Young´s forskning om essentiella oljors antimikrobiella egenskaper samt hans lärdom av äldre kulturers metoder att bota/lindra olika obalanser i människans psykiska och fysiska hälsa och välbefinnande.

 

Sedan 1989 har RDT blivit mycket uppskattat av många runt hela världen för dess möjlighet att ge hjälp, lindring och förbättring vid onormala tillstånd i ryggraden som till exempel vid diskbråck, skolios, puckelrygg, kroniska ryggsmärtor med mera, samt även för att underlätta rening av vävnader.

 

RDT baseras på idén, som numera är utvecklad genom vetenskapliga studier, att många typer av skolios och ryggradsförskjutningar är orsakade av virus eller bakterier som ligger ”sovande” längs ryggraden. Dessa orsakar inflammationer vilket i sin tur gör att ryggraden förvrids och snedställs.

 

RDT är en kraftfull behandlingsmetod som kan hjälpa kroppen genom att korrigera defekter i ryggens kurvaturer med hjälp av kombinationen av vitaflex, massage och essentiella nyckeloljor mot virus, bakterier och inflammationer.

 

Under de år som RDT har utövats har den hjälpt många med olika allvarliga ryggproblem, jag har själv framgångsrikt behandlat både kunder med ryggproblem som skolios och diskbråck till kunder med till exempel sträckningar i nacke och rygg.

RDT är en både fysiskt och mentalt balanserande behandling, oljorna har inverkan både psykiskt och fysiskt.

Med denna mjuka och behagliga, men ända effektiva behandlingsmetod, ber man kroppen att ta hand om spänningar och blockeringar utan att använda traditionella, ibland lite hårdare massagemetoder.

 

Förutom lindring av rygg- och nackproblem, som dessutom ofta fortplantat sig till andra delar av kroppen och då också lindring av dessa symtom, har jag med RDT fått resultat som till exempel försvunnen åksjuka, större känsla av välbefinnande och ett mer balanserat sätt att se på vardagens vedermödor.

Utöver den RDT-behandling jag utför gör jag även en chakrabalansering, vilken kan förklara vissa effekter, men som inte är vetenskapligt bevisad.

 

 

Oljor; eteriska och essentiella oljor är samma sak. Oljorna kan påverka både fysiska och psykiska tillstånd. När man i RDT använder sig av oljor andas kunden både in och behandlas med oljorna via huden, detta ökar upptagningen och oljorna går ut i varje cell i kroppen, syresätter cellerna och dödar svamp, virus och bakterier.

 

Oljorna drar även till sig tungmetaller så att de sedan kan föras ut ur kroppen, det är därför viktigt att dricka MYCKET vatten efter en behandling.

 

Varje sjukdom har en frekvens, substanser med högre frekvens förstör sjukdomar med lägre frekvens.

Studerandet av frekvenser väcker viktiga frågor gällande frekvensen av ämnen vi äter, andas och absorberar. Många miljöfarliga ämnen sänker hälsofrekvensen. Bearbetad/konserverad mat har 0 i frekvens, färska råvaror har upp till 15 MHz, torra örter från 12 till 27 MHz.

Essentiella oljor börjar på 52 MHz och går så högt som 320 MHz, vilket är rosenoljans frekvens.

Kliniska studier har visat att essentiella oljor har den högsta frekvensen av alla naturliga substanser som människan känner till, de skapar en omgivning där sjukdomar, svamp, virus, bakterier mm inte kan leva.

 

Oljornas penetrerande karaktär ökar deras effektivitet och gör att när de appliceras på huden blir de verksamma i kroppen.

 

Vitaflex; ”vitaflex genom reflexer”, oljorna läggs på kroppen på reflexpunkter, helande energi sätts igång genom elektriska impulser mellan fingertoppar och reflexpunkter.

Detta stimulerar en elektrisk laddning som följer nervsystemet fram till den punkt/punkter där det finns en/flera energiblockeringar.

Blockeringar kan vara orsakade av t ex gifter, trasiga vävnader el syrebrist och även av mentala/psykiska spänningar och obalanser.

 

Vitaflex-tekniken sägs ha sitt ursprung från Tibet för flera tusen år sedan.

Med hjälp av vitaflex stimuleras och korrigeras svaga och skadade områden på de elektriska nervbanorna. Med denna teknik arbetar man med att lösa upp och/eller mildra de blockeringar som finns, så mycket som möjligt.

Detta resulterar i en mindre fysisk och ibland även mindre psykisk stress, vilket medför ett snabbare och mer effektivt tillfrisknande.

 

Massage; Gary Young mötte under 1980-talet en indianhövding hos Lakota Indian Nation i South Dakota USA, denne hövding berättade om hur hans förfäder förr vandrade över gränsen till Kanada, där de bevittnade norrskenet, Aurora Borealis.

När norrskenet visade sig vände de med olika sjukdomar och hälsoproblem sig mot det dansande ljuset, höll upp händerna och gjorde djupa inandningar.

 

Deras tro var att luften var laddad med helande energi från norrskenet, tankemässigt ”andades” de in denna energi i ryggraden och därefter andades de ut den genom nervändarna till de drabbade delarna i kroppen.

 

Denna procedur visade sig ha en oerhört helande och stimulerande läkningsprocess.

Efter det att gränsen stängdes och indianerna fick leva i reservat började man utveckla denna energiläkande process mentalt tillsammans med lätta strykningar för att underlätta att sprida de helande energierna genom kroppen.

Denna tradition ligger som grund till Gary Youngs utformning av RDT, metoden med fjäderlätta fingerstykningar ”effleurage” associeras med indianernas lätta strykningar.

Kontaktinformation; Linda Paulsson; mobilnr: 070 365 14 06, mail: linda@lindapart.se